torsdag 22 oktober 2015

Fjärilen som förgyllt min vardag

20151008_091546

Haft denna fjäril på mitt jobb i två veckor, han har flugit runt från fönster till fönster och varje gång jag försökt öppna fönstret och släppa ut så har den tagit sig till flykt.. men idag var hans sista stund kommen.. han satt där på fönsterbrädan och det var inget liv kvar..  läste just att fjärilens livslängd inte var så långt bara 2 till 4 veckor. Citronfjärilen kunde leva upp till 9 månader. Det är lite roligt det här att det spelar ingen roll hur gammal man blir så lär man sig alltid något nytt..  

FB_IMG_1442068957582

Har också börjat tvätta alla täcken och kuddar i huset.. sakta men säkert har vi gåt igenom alla och får packa ner dem i förvarnings lådan .. så skönt att veta att alla är rena och klar för användning till nästa gång vi får besök.

Imorgon är det fredag igen, och till helgen vrider vi åter klockan till vintertid.. usch mörkare eftermiddagar och kvällar..    man säger  att det är dags att ta in utemöblerna och grillen och vrida tillbaka klockan och invänta på vintern..  ute är det +grader och trädens löv har fåt höstens färger.. hoppas verkligen att vintern ännu är långt borta..

FB_IMG_1442069616999

3 kommentarer:

  1. Ja hoppas att det drröjer länge tills snön kommer, men om den kommer så vill jag ha mycket snö inte detta äckliga slasket....
    Fjärilar är vackra, han frös säkert därför ville han vara hos dig.
    Han dog i värmen iallafall.
    Ha den bästa helgen.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Og så var det meg da - som liker alle årstider - også vinteren, når det er ordentlig vinter (som Annica evner) Vil gjerne ha litt sne så det blir lysere - og renere ute, er altfor mørkt på kvelder og morgener no :-)
      Britt-Evy

      Radera